16 березня 2016 р.

Конкурс читців-декламаторів «Нас єднає Шевченкове слово»

16 березня 2016 року в актовій залі Бериславського педагогічного коледжу було проведено конкурс читців-декламаторів «Нас єднає Шевченкове слово», який став завершальною нотою Шевченківського тижня у навчальному закладі. До конкурсантів і глядачів з вітальним словом звернулася директор Климович Маргарита Володимирівна.
Метою показового заняття літературного гуртка «Виразне читання», керівником якого є Галина Володимирівна Москалюк, було
залучати студентів до глибокого розуміння змісту та краси Шевченкового поетичного слова; виробляти володіння необхідними їм у майбутній професійній діяльності навичками виразного читання; виховувати у студентів коледжу національну свідомість, любов до рідної мови та літератури. На заході були присутні студенти І та ІІ курсів, виступи учасників оцінювало журі у складі Чечилової Г. З., Малової І. О., Жукової О. В.
Свято мистецтва слова було розпочато виступом зразкового хору «Мелодика» (художній керівник – Богун З. Ю.) з піснею на слова Т. Шевченка «Сонце заходить».
Творчість Шевченка – це книга буття українців, своєрідна візитна картка українського народу. Магія Шевченкового слова незбагненна. І цього дня ми поринули у глибинний світ його поезій та привідкрили долю всесвітньо відомого «Кобзаря», адже між конкурсними виступами ведуча свята Сайченко В. (113 група) знайомила усіх присутніх з унікальними виданнями цієї книги.
Живе слово Тараса Шевченка прозвучало у виконанні студентів І і ІІ курсів: Грицаєнко В., Константинової О. (112 група), Лукомець А., Мільчаковського Д., Гинжу А., Мацевич А. (113 група), Самойленко К. (114 група), Співак С. (121 група) та Бондар К. (123 група).
Під час декламування творів Великого Кобзаря студенти демонстрували мистецтво виразного читання, сценічну культуру, намагались передати творчий задум автора. Найкраще це вдалося Бондар Каріні – І місце, Мацевич Ганні – ІІ місце (студентка виступила ще й поезією «Beside the cottage cherry–trees are swinging» поза конкурсом), Анастасії Лукомець – ІІІ місце. Члени журі відмітили відмінне знання текстів усіма учасниками, а глядачам до душі припало виконання твору «Лілея» Співак Сюзанною.
У рамках заходу працівники бібліотеки організували виставку публіцистики про Кобзаря, показали буктрейлер до поезії «Заповіт» і провели вікторину за творчістю митця.
Дякуємо організаторам і учасникам заходу за продемонстровану майстерність художнього читання.

Немає коментарів: