8 серпня 2015 р.

Режим дня під час проведення державної підсумкової атестації

       Державна  підсумкова  атестація -  відповідальна пора в житті всієї школи, кожного учня.
Екзамен вимагає сумлінної і наполегливої розумової праці, більшої витрати енергії і сил, ніж у звичайні дні навчального року.
Щоб успішно закінчити підготовку до екзаменів і не перевтомлюватися, необхідно правильно встановити режим занять і відпочинку.

НІ в якому разі не можна працювати вночі, порушувати порядок харчування, скорочувати час перебування на свіжому повітрі.
Вночі хочеться спати, пам’ять  погіршується, дитина погано розуміє прочитане, важко його  запам'ятовує! Після малопродуктивних   нічних занять часто з’являються головні болі. Виходить, що учень не тільки даремно сидів вночі, але й день у нього проходить без особливих успіхів.
Діти повинні лягати спати рано, щоб прокинутись о сьомій годині ранку.
Після здачі іспитів треба обов'язково добре відпочити. Кожен день стануть у нагоді фізичні вправи, часи відпочинку використовувати для рухливих ігор. 3аняття треба закінчувати за 1 - 2 години до сну.
Повторення краще всього починати о 8 годині ранку. Після 3-4 годин занять треба зробити перерву, бажано на свіжому повітрі. Добре відпочивши, треба знову повторювати навчальний матеріал.

Після занять  ввечері корисно прогулятися, прогулянка  заспокоює нервову систему і сприяє міцному сну.

Немає коментарів: